USA dag 1-2 New York

Efter en lang rejse flyrejse til USA med Norwegians nye Dreamliner (som ikke er helt så fed som vi troede den ville være), ankom vi sent onsdag aften i New York. Vi startede fornøjelsen med en laaaaaang ventetid i immigration check, men til sidst lykkedes det. Vi drønede med taxa direkte til hotellet omkring 01.00 om natten lokal tid. Vi prøvede at få lidt søvn, men vågnede som forventet stadig meget tidligt torsdag morgen. Ungerne var godt måbende, da de kiggede ud af vinduet og så de høje bygninger i dagslys. Efter en god amerikansk morgenmad i en rigtig diner, så var der ellers dømt shopping i stor stil. Hele dagen rendte vi op og ned af alt fra 4th avenue til 7th avenue, inkl. verdens største shopping sted, Macy’s. Sent på eftermiddagen nappede vi lige en lille times træning i motionscentret i vores hotel. Aftenen sluttede op Ellen’s Stardust Diner, hvor arbejdsløse skuespillere fra Broadway arbejder som tjenere og synger på skift mens man sidder og spiser. Herfra var det direkte i seng 21.30, da vi alle var pænt trætte.

Fredag vågnede vi igen tidligt. Fik endnu en solid morgenmad og så gik vi ellers ca. 6 km ned til det nye World Trace Center. Først betalte vi i dyre domme for at komme på i One world Observatory med verdens hurtigste elevator. 102 etager på 60 sekunder. Det vilde var at man slet ikke mærkede accelerationen, men man fik hurtigt propper i ørerne. Oppe i toppen var der en vild udsigt over hele New York. Bagefter tog vi ned igen og så World Trace Center memorial, hvor de to tvillingtårne tidligere stod. En ret vild oplevelse. Ungerne var ikke meget for at gå videre, men vi lokkede dem med i SoHo, hvilket viste sig at være en god idé. Der var nemlig rigtig mange fede butikker som da også blev besøgt, her i blandt en butik hvor man kunne designe sin egen Magnum is. Mums. Vi tog en tidlig aftensmad på New Yorks hyggeligste italienske restaurant, La Lanterna di Vittorio. De laver de lækreste pizzaer og har en super hyggelig vinterhave ude bagved, omend Anna frøs så meget at hun brugte fars trøjesom bukser. Vi nåede lige akkurat ind på restauranten før det begyndte at tisse ned. Her til aften skal det åbenbart stå på en voldsom tordenstorm, så det bliver spændende at se. Der er endda tornadovarsel for hele New York området. Tror bare vi bliver inde på hotellet resten af aftenen.