USA dag 17-19 Miami

Sidste stop på vores tur rundt i USA er Miami. Når man kommer fra Key West, så er det noget af et skift i tempo. Bare vejen ind til Miami er et virvar af motorvej med 4 og 5 spor og når man først når Miami Beach, så er der tæt trafik med blandede dyre biler og skramlekasser.

Hotellet er ganske fedt og vi har en super udsigt. Morgenmaden er virkelig lækker. Skal vi pive over noget, så må det være at vi har fået valgt et hotel lidt for langt væk fra South Beach. Det tager os ca. 30 minutter i bagende hede at gå ned til der hvor der sker noget. Vi gider ikke køre i bil. Det koster os hele 37 dollars om dagen at benytte hotels valet-parking, men det koster endnu mere at parkere rundt omkring i byen.

Første aften nappede vi bare et par gode bøffer på en lokal restaurant. Da vi skulle hjem tog vi en Uber. Mor var ikke meget for det, men det var en stor succes. Vores chauffør var super flink og det hele kostede kun 5 dollars. Siden har vi taget en Uber flere gange.

Dagen efter slappede vi af ved poolen fra start. Over middag blev varmen for meget og vi besluttede at drøne ud i Sawgrass Mills Mall en times kørsel fra Miami. Er du sindssyg et stort shopping center! Selvom man kigger på kortet hele tiden, så farer man nemt vildt. Over 350 butikker i et stort vivar. Efter 5 timers shopping og lidt fastfood røg vi i biffen igen. Denne gang for at se den nye Ghostbusters. Ikke verdens bedste film, men dog rimelig sjov.

Mandag skulle vi tidlig afsted ud til Everglades for at sejle med airboat. Sikke en fed oplevelse. Muligvis den bedste på hele ferien. Vi havde booket en “semi-private tour” med Tigertails men endte med at få det hele for os selv. Vores kaptajn/guide “Burt” var super cool. Han var flink og vidste rigtig meget om dyre- og plantelivet i sumpen. Han var selv fra den indianerstamme som har reservatet vi sejlede rundt i. Turen med airboat var mega fed. De sejler pænt stærkt sådan nogle fætre og de larmer lige så meget. Vi ankom til en meget lille ø i midten af sumpen hvor familien tog sig af dyr der er syge eller er blevet efterladt af deres ejere. Vi så små alligatorunger som vi kunne holde, snapper turtles der kan bide en finger over (og ligner Jabba The Hut fra Star Wars) og hovedattraktionen, alligatoren Quasi som var pænt stor, men stadig meget venlig og “bærbar”. Quasi er handicappet, så han kan ikke gå ordentligt og vil aldrig blive sat ud i sumpen igen. Efter turen på øen sejlede vi bare rundt og så på dyr og natur. Alt i alt en mega fed oplevelse.

Om aftenen samme dag endte vi med at spise på Ocean Drive på en alt for dyr restaurant. Maden var rigtig god, men 250 dollars var den ikke værd – også selvom der var stor hummer og det hele.

Tirsdag blev brugt på stranden ud for hotellet. Bølgerne er kæmpe store og al badning frarådes for alle, men der var nu en del i vandet alligevel og livredderne lader folk gå 20-30 meter ud til en sandbanke, hvor bølgerne bryder ekstra store. Super sjovt for alle.

Tirsdag aften spiste vi på noget af en overraskelse. Vi gik efter en pizzarestaurant der hedder Visa-01. Vi ankom til adressen, men kunne ikke finde den. Det viser sig at den ligger indendørs i et ejedomskompleks, hvor der intet andet findes. Restauranten er meget lille, men super hyggelig og de lavede de mest fantastiske pizzaer vi har fået herovre. En meget positiv og speciel oplevelse.

I morgen, onsdag, skal der bare slappes af og pakkes ned. Torsdag er sidste dag og også Charlies fødselsdag. Vi ved ikke rigtig hvad vi skal lave, men vi finder nok på noget inden vi skal i lufthavnen om aftenen.

Vi har i hvert fald haft en super fed ferie med et hav af forskellige oplevelser.